trouwautos

Op reis! Hoe pak je efficiënt je koffer of backpack in?

21 december 2020

Je gaat op reis en je neemt mee? Ieder vakantie of citytrip is dat weer de grote vraag. Naar welke bestemming je ook gaat met deze tips grijp je nooit meer mis.

Basic essentials

Probeer zoveel mogelijk in sets te denken. Zo voorkom je dat je te veel meeneemt en kan je combineren. De essentials worden later verder toegelicht. Eerst de twee basic die vaak vergeten worden: een jeans en een vest of sweater. Het kan voorkomen dat het een dag of avond wat frisser is. Met deze twee basics ben je warm en netjes gekleed, daarnaast kan je ze overal mee combineren.

De zwembroek

Zwembroeken zijn verkrijgbaar in veel soorten. Van een opvallende grappige print tot lekker basic. Op vakantie zit je met minimaal twee zwembroeken altijd goed. Wissel bijvoorbeeld af met een grappig print en met een meer basic zwembroek zoals een streepje of een effen kleur.
Om je zwemoutfit af te maken kan je twee dingen doen. Je kan kiezen voor een voetbalshirtje of je kan kiezen voor een meer stijlvolle look. Als je voor de meer stijlvolle look gaat, combineer je zwembroek dan met een basic (wit) t-shirt bij een opvallende zwembroek. Basic zwembroeken komen goed tot zijn recht met een opvallend bowlingshirt (hipster overhemd).

Outfit voor een dag sightseeing

Een dag sightseeing hoort erbij. Een luchtige, comfortabele outfit is dan prettig. Met een jeans korte broek zit je altijd goed. Combineer de jeans korte broek met een polo shirt of een linnen hemd. Wordt het een dag waar veel gewandeld wordt? Maak jouw outfit dan af met een paar toffe sneakers.
Geen liefhebber van polo’s? Een T-shirt met of zonder dessin is ook goed.

Uiteten en cocktails

Ga je uitgebreid uiteten en daarna een cocktail drinken in een fancy bar? Daar hoort natuurlijk ook een fancy outfit bij. Met een chino korte broek gecombineerd met een mooi overhemd steel jij de show ’s avonds. Maak de outfit af met toffe sneakers.

Een hapje eten en stappen

Bij een vakantie hoort ook een stapavond. Afhankelijk van wat je gaat doen, club of kroeg, zijn hier ook verschillende outfits mogelijk. Bij beide staat de jeans korte broek centraal. Clubs vinden het altijd prettig als je nette gekleed bent. Dus weet je dat dat op de planning staat, kies dan voor een overhemd. Dit kan een linnen of een katoenen overhemd zijn.
In de kroeg wordt een minder chique dresscode verwacht. Een t-shirt of een polo op een jeans korte broek is dan een prima outfit! En ook hier komen je toffe sneakers weer prima van pas.

Lifehacks om in te pakken

Top! De sets zijn gemaakt, nu inpakken. Vouw je kleding vooraf netjes op en rol het daarna strak op. Zo voorkom je kreukels én je houdt meer ruimte over in je koffer. Als je een backpack meeneemt zijn bagage organizers aan te raden. Bag organizers zijn een soort zakken waarin je je kleding en spullen stopt zodat niet alles los in je backpack zit. Natuurlijk ook te gebruiken voor je koffer!